Meri, jooga ja ystävät Hangossa

Rakastan joogaamista, merta ja ystävien seuraa. Kun sain kolmelta naisystävältäni kutsun osallistua joogaviikonloppuun merellisessä Hangossa, oli kertakaikkiaan pakko päästä mukaan.

Kun huomasin, että Merijoogan järjestämässä opetuksessa oli vaihtoehtona myös Aerial-jooga, aloin tosissani innostua – nyt pääsisin oppimaan uutta joogan lajia ja todella haastamaan omia pelkojani ja rajoitteitani.

image
Charlotta Savanderin Aerial-opetuksessa
Aerial-jooga on ilma-akrobatian keinoilla kehitetty laji, jossa joogaliikkeitä harjoitetaan katosta roikkuvan silkkisen riippukeinua muistuttavan liinan avulla. Aerialia voidaan kutsua myös ilma- tai lentojoogaksi.

Olin pitkään suunnitellut lajin kokeilua ja ennen Hangon reissua osallistuinkin alkeiskurssille Helsingin Hima Happiness -joogastudiolla. Mallu Laineen ohjaamana opin aerialin periaatteet ja sain onnistumisen elämyksiä uskaltautuessani asentoihin, joissa roikutaan pää alaspäin ja jalat kohti kattoa. Aloin olla valmis Merijoogan retriitille.

image
Upea hotelli Regatta
Elämysviikonloppumme Hankoon alkoi junamatkalla. Ajallisesti se kesti kauemmin kuin autolla, mutta oli oikein hauskaa ja rentouttavaa ystävien seurassa. Majoituksen olimme varanneet Regatta-hotellista, joka osoittautui aivan upeaksi Lars Sonckin v. 1898 suunittelemaksi jugendlinnaksi.

Toisessa huoneistamme oli upea merinäköala, toisessa taas parveke. Ja jokainen huone hotellissa on kuulemma erilainen. Majoituttuamme nautimme hotellilla keittopäivällisen ja lähdimme etsimään Merijoogan studiota, joka löytyi muutaman kulman takaa läheltä rahtisatamaa.

image
Huone merinäköalalla 4. kerros
Perjantai-illan kaikille yhteinen joogasessiomme oli Johanna Pawlin vetämä Yin, joka tuuditteli meidät hyvin syvärentoutuneeseen tilaan. Takaisin hotellille kävellessämme huomasimme, että meillä oli taas nälkä ja rannassa vain yksi ravintola auki.

Onneksi hotellimme onnistui loihtimaan meille loistavat sandwichit iltapalaksi ja juttelutuokion jälkeen vetäydyimme onnellisina unten maille.

image
Merijooga Hangon pääsali

Lauantaiaamu valkeni harmaana ja sumuisena. Olin odottanut kuuluisaa Hangon aurinkoa, etenkin siksi, että saavuin sinne lähes suoraan aurinkoiselta Kanarialta.

Aurinko päätti kuitenkin pysyä piilossa koko viikonlopun ja saimme kokea aika erilaisen Hangon kuin mielikuvissa. Maaliskuinen Hanko näyttäytyi suljettuna ja nukkuvana, lähes autiokaupunkina, joka odotti heräävänsä kesäksi.

image
Hiljaiset kadut
Minä heräsin silkkihammockissani, kun joogaryhmämme jaettiin Johanna Pawlin ohjaamaan Yin-linjaan ja Charlotta Savanderin Aerial-linjaan. 

Olin tullut tänne voittamaan pelkojani inversioita kohtaan. Inversiot ovat niitä joogaliikkeitä, joissa pää on alempana kuin sydän, eli mm. päällä ja käsillä seisontoja. En ole koskaan onnistunut tekemään kumpaakaan, enkä edes kärrynpyörää, sillä pelkään ylösalaisia asentoja.

Aerialissa harjoitukset tehdään silkkiliinan avulla, eikä niissä olla pelkkien käsien varassa. Luotettavalta tuntuvan apuvälineen vuoksi minäkin pääsin nauttimaan näistä verenkiertoa vahvistavista liikesarjoista. Sekä haastamaan pelkoani ja ylittämään itseäni.

image
Voittajafiilis
Aerial-linjalla teimme aurinkotervehdyssarjaa osittain myös matolla, mutta silkkiä käytettiin liikkeissä apuna ja opetuksen edetessä koko ajan enemmän. Tunnustan, että harjoitukset olivat lihaksille melkoisen rankkoja, koska joogaamiseni ei ollut viime aikoina ollut kovin säännöllistä.

Siirryin lounaalle kädet ja jalat täristen. Ehkä mielikin tärisi hieman. Se voittajatunne – minä uskalsin ja onnistuin! Loppujen lopuksi näyttävät liikkeet ovat Aerialissa yllättävän helppoja kokeneen opettajan avulla.

image
Ravintola Origo
Lounas ja illallinen nautittiin koko joogaporukalla yhdessä ravintola Origossa, siinä rannan ainoassa auki olevassa ravintolassa. Ruoka oli erittäin maistuvaa, palvelu erinomaista ja kiviseinäinen kellariravintola hyvin tunnelmallinen.

Viiniäkin tarjoiltiin ja toki kilistelimme onnistuneelle naisten viikonlopulle. Naureskellen mietimme miten viini mahtaa vesittää elimistömme puhdistumista. Seuraavalla viikolla luin jonkun lehden kannesta, että jooga ja viini sopivat hyvin yhteen. Kiitos tästä armollisesta tiedosta!

Merinäköala Regatan 4. krs huoneesta
Merinäköala Regatan 4. krs huoneesta
Merijoogan retriittikokonaisuus oli hyvin omatoiminen, koska majoitus järjestettiin itse ja vain osa ruokailuista oli yhteisiä. Muoto sopi hyvin meille, jotka olimme tulleet kaveriporukalla ja pääsimme viettämään yhteistä aikaa joogaohjelman välissä.

Toisaalta tykkään myös täyshoitoretriiteistä, joissa kaikki tapahtuu yhteisesti ja yksinäinenkin osallistuja pääsee helposti tutustumaan uusiin ihmisiin. Molemmissa retriittityyleissä on puolensa.

Hangon vierasvenesatama maaliskuussa
Hangon vierasvenesatama maaliskuussa
Hankoon täytyy tehdä uusi reissu kesällä ja nähdä sen eläväiset kasvot ja sykkivä vierasvenesatama. Kaunista siellä oli nytkin – meri, rannat ja ihanat pitsihuvilat. Rannassa oli meneillään suuri rakennusprojekti, sillä sinne valmistuu merikylpylä vuonna 2017. Ehkä tämä hanke tulee tuomaan turisteja Hankoon myös kesäkauden ulkopuolella.

Merijoogan Johanna ja Charlotta tarjoavat säännöllistä joogaopetusta Espoon ja Lauttasaaren studioilla, sekä retriittejä aika ajoin Hangossa. Ilmeisen suosittuja ovat olleet myös yhteistyönä psykoterapeutti Maaret Kallion kanssa Hangossa toteutetut Lujasti lempeä -viikonloput sekä pariskuntien Rakkausviikonloput. Tsekatkaa www.merijooga.fi 

 

 

Mainokset

One Comment Lisää omasi

  1. freebutfun sanoo:

    Aiai, tuommoinen viikonlopun voisi tehdä hyvää! Tämä vinkki menee korvan taakse.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s