Content guruja ja Business hippejä Ping Helsingissä

Kerrankin olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan, nimittäin Facebookissa silloin, kun jaettiin varasijoja Ping Helsinki -tapahtumaan. Olin pyrkinyt blogillani mukaan tähän ”bloggaajien Slushiin”, mutta heti eivät ovet avautuneet. Kun kutsu sitten kävi, oli tapahtumaan aikaa enää kaksi päivää.

Aika jännittävää oli hypätä mukaan viime hetkellä, koska en ehtinyt ennalta tutustumaan muihin osallistujiin enkä sopimaan verkostoitumistreffejä heidän kanssa. Päätin, että innostuksella ja avoimella mielellä pääsee pitkälle, ja pääsihän sillä.

Pohjoismaiden suurimmat sisältömarkkinointifestarit

Sisältömarkkinointifestareiksi kutsuttu Ping Helsinki -tapahtuma järjestettiin 13.5.2016 Långvikin kongressi- ja wellnesshotellissa. Idea oli siis yhdistää sisällöntuottajia (bloggaajat, tubettajat, instaajat) ja sisällönostajia, eli yritysten markkinointi-ihmisiä. Sekä luoda verkostoja, uusia ideoita ja inspiraatiota.

Paikalla oli siis content guruja ja business hippejä sekä luentoja ja workshoppeja molempien roolien näkökulmiin. Minulle tilanne oli herkullinen, koska koen molemmat roolit omikseni ja pystyin näin hyödyntämään oppeja monipuolisesti.

Content guru vai Business hippie?
Content guru vai Business hippie?

Uskomattoman hieno tapahtuma pyöri sponsoreiden voimin, eikä maksanut osallistujiksi valituille content guruille mitään. Meistä huolehdittiin kuin kuninkaallisista. Päivän aikana tarjottiin upea kattaus sekä henkistä että fyysistä ravintoa. Ja paikallekin meidät kyydittin bussilla edestakaisin.

Yksityiskohdat oli mietitty viimeisen päälle: aamubussiin astuessa meille jaettiin eväspaketit (vaikka perillä odotti aamupalapöytä) ja iltabussia odotellessa meitä palveli hodarikioski (vaikka juuri oli syöty loistava illallinen). Todella ammattimaista tapahtumajärjestelyä, sanoisin. Ja lounaan ohessa meille veti yllätyskeikan Anssi Kela! Anssi oli varmaan valittu siksi, että hänellä on some hallussa – content guru siis itsekin.

Ja tuo nimi PING-nimi ei muuten tule siitä nörttitermistä, vaan sanoista: People – Interests – Networks – Gathering. Niistä tapahtumassa on kyse.

Kuinka content gurut muuttavat maailmaa

Päivän keynote-puhujina toimivat Gerd Leonhard, Caterina Fake ja Minna Salami. Futuristi Gerd puhui sisältöjen, teknologian ja yhteiskunnan tulevaisuudesta. Minuun kolahti todella kovaa hänen ajatuksensa siitä, kuinka digitalisoituvassa maailmassa tarinankerronta muuttuu äärettömän arvokkaaksi, koska se on humaani kyky, jota ei voi automatisoida. Oikealla alalla siis ollaan.

Keynote Caterina Fake: Content and community

Caterina puhui siitä, kuinka sisältöjen ja yhteisöjen avulla voi rakentaa suuria ja merkittäviä asioita. Hän heitti ilmoille myös toteamuksen siitä, kuinka Amerikan presidentit ovat olleet oman aikansa yleisökanavien mestareita. JFK hallitsi televison, Obama Internetin ja nyt, ikävä kyllä, Trump hallitsee sosiaalisen median. Jäämme pelonsekaisin ajatuksin seuraamaan, kuinka pitkälle Trumpin content gurun kyvyt riittävät.

Minna Salami kertoi oman tarinansa avulla, kuinka bloggaaminen ja some voivat muuttaa maailmaa. Suomalaisnigerialainen Minna kirjoittaa feminististä ja rasisminvastaista blogia MS Afropolitan. Minna päätti tunteikkaan puheensa sanoihin: ”We are not only content gurus – we are content revolutionaries.” Vaikuttavaa ja inspiroivaa.

PINGviiniä ja uusia suhteita

Kun päivä vaihtui illaksi poksautettiin kuohuviinipullot auki ja silloin vasta alkoikin tapahtua! Juttelin monenlaisten ihmisten kanssa, sekä content gurujen että business hippien. Solmin uusia tuttavuuksia (mm. Vastaisku ankeudelle Jennyn kanssa) ja yhden vanhankin tuttavan tapasin yllättäen lähes 10-vuoden takaa (kiitos seurasta Lyhyenä hetkenä Pia).

PINGviini happy hour
PINGviini happy hour

Sain toisilta bloggaajilta käytännön vinkkejä blogini kehittämiseen, mm. kirjoittamisen säännöllistämiseen, kohderyhmän määrittelyyn ja uusien yleisöjen tavoittamiseen. Kiitokset erityisesti Veera Rusaselle blogisparrauksesta! Veeran sivuilta löytyy neuvoja kaikille bloggaajille.

Vastapalveluksen sain tehtyä antamalla Pupulandian Jennille palautetta hänen bloggaamista koskevasta luennostaan, johon osallistuin vastikään. Palautetta kun ei näköjään saa koskaan tarpeeksi, suosittukaan bloggaaja.

Päivä oli ihanan inspiroiva ja sen voimalla kuljen pilvissä vielä pitkään. Kiitos Pingin järjestäjät ja sponsorit sekä kaikki ihanat bloggaajat!

Lukija, auta minua kehittämään blogiani

Tavoitteeni on päästä ensi vuoden Pingiin mukaan, heti kun haku tapahtumaan avautuu. Sitä varten täytynee tuottaa parasta mahdollista sisältöä ja kiinnostavaa tarinankerrontaa, sekä tavoittaa uusia yleisöjä.

Tässä te hyvät lukijani voitte auttaa minua antamalla palautetta blogistani sekä tykkäämällä, kommentoimalla ja jakamalla juttujani somekanavissa. Kiitos jo etukäteen!

Bloggaajat täyttivät Instan Kekkoskuvilla
Bloggaajat täyttivät Instan Kekkoskuvilla

Lisätietoja http://www.pinghelsinki.fi

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s